Onze Dieren

Nimue

Nimue is helaas geen gezond hondje. Ze heeft Syringomyelia gradatie F, ze heeft PSOM waar ze al drie maal aan geopereerd is, een nekhernia en enorme allergie├źn voor meelmijten en grasmijten. Daarnaast is Nimmie is sinds de laatste PSOM operatie aan haar beide oortjes zo goed als doof.

Als Nimmie zich goed voelt is ze een heel vrolijk hondje met een hele grote behoefte om iedereen te behagen. Ze is door haar aandoening inmiddels regelmatig heel onzeker en soms onrealistisch bang voor dingen waar ze eigenlijk niet bang voor zou moeten zijn. Maar als ze zich goed voelt is ze net als elke hond nergens bang voor, speels en vrolijk.
Ze wind iedereen om haar schattige pootjes met haar aandoenlijke karakter en is een enorme knuffel.
Ze zit graag op schoot waarna je onderworpen word aan een grondige wasbeurt waar geen enkel plekje op je gezicht en in je nek overgeslagen zal worden, Make-up dragen is dus geen optie meer.

Ze is helemaal verliefd op ons maar ook op de katten. Die liefde is overigens absoluut wederzijds.
Haar karakter is erg zacht en gevoelig, maar ze kan ook heel goed voor zichzelf opkomen als dat nodig is.
Ondanks dat ze doof is luistert ze nog steeds erg goed, we hebben altijd al gebaren gebruikt en dat komt nu maar wat goed van pas.


Merlijn

Merlijn is onze eerste Ragdoll en een verschrikkelijk leuke je-weet-wel kater. Hij is ondernemend, en houdt van een opgeruimd huis. Mochten we het in ons hoofd halen iets op een plek te leggen waarvan meneer vindt dat het daar niet hoort dan zal hij grof geweld jegens dat ding niet schuwen om ons duidelijk te maken dat hij het daar echt niet vindt staan.
Hij is verschrikkelijk speels en daagt Nimue regelmatig uit om te spelen. Hij vindt het ook geweldig om mee naar buiten te gaan, wat we hem van jongs af aan aangeleerd hebben. Hij gaat nog steeds mee in de tas maar hebben inmiddels ook een hondenbuggy gekocht zodat hij zomers gezellig en veilig met ons mee naar het bos kan.

Merlijn houd van regelmaat en is erg gehecht aan Nimue en ook aan ons, maar alleen voor Nimue houdt hij een serenade voor de deur als ze naar buiten is met de baas. Merlijn is heel speels en ook erg aanhankelijk maar helaas geen schootkat. Hij is echt een typische Ragdoll, achtervolgt me overal en als je hem oppakt word hij slap, maar niet voor lang. Hij zoekt de gezelligheid graag op, en als we bezoek krijgen wordt die net zo blij begroet door hem als door Nimmie. Hij is een echt clowntje die iedereen om zijn prachtige grote poten wind. En wie kan nou ongevoelig zijn voor die prachtige blauwe ogen van hem.
Merlijn is een van de allerleukste katten die we ooit gehad hebben, en we zijn absoluut allemaal heel erg verliefd op hem

Petroesjka

Petroesjka is onze aller eerste echte blauwe Rus. We hebben ooit in het verleden wel een blauwe Rus gehad, maar hij was geen volbloed blauwe Rus. Hij had echt het karakter van een Rus, maar toch ook wel het uiterlijk. Hij is in 1998 overleden, en het heeft dus bijna 14 jaar geduurd voordat we Nanna Sterrenburg (de fokster van Petroesjka) op de kattenshow tegen kwamen en het eindelijk goed voelde om weer aan een Rusje te beginnen. Helemaal omdat zij de Engelse soort hebben waar we zo van houd.

Waarom wij voor deze naam “Petroesjka” gekozen hebben? Zoals jullie weten, hebben we al een geweldige leuke Ragdoll, en Ragdoll betekent “lappenpop”. Petroesjka is een Russische lappenpop uit het ballet van Stravinsky en op die manier passen ze dan toch weer helemaal bij elkaar.

Het karakter van Petroesjka is echt geweldig. Hij is heel sociaal naar bezoek. Hij is heel erg gek van Merlijn en ze spelen wat af met zijn tweetjes. Ook naar ons toe is Petroesjka heel aanhankelijk, vooral als de ijskast open gaat dan komt hij naar beneden om zijn bakje eten op te eisen.
Petroesjka is gek op spelletjes en is erg leergierig. Hij apporteert, ook graag zijn muizen. Hij is erg ondernemend en gaat graag op jacht naar vliegjes en muggen. Hij is erg aanhankelijk maar is ook graag op zichzelf.
Hij houd niet van plotselinge harde geluiden en kan soms angstig en onzeker zijn.
Als hij eenmaal zijn volle share op je los laat dan wind hij echt iedereen om zijn schattige pootjes.
We kunnen ons nu al geen leven meer voorstellen zonder deze kleine blauwe smurf zoals ik hem inmiddels noem. Dat klinkt niet erg sjiek natuurlijk, maar zijn stamboom is dat wel.

Geen opmerkingen: